luni, 18 mai 2009

De ce mint oameniiAbia cand ai plecat m-am intrebat de ce mint oamenii.
Se ascund de propriile lor greseli,
cautand o alta realitate in care
sa nu fie nevoiti sa dea socoteala.
Ciudat e că minciuna nu-l afecteaza pe cel ce o spune,
ci pe celalalt, care o constientizeaza.
Orice om scade in ochii nostri
din clipa in care am inteles ca minte.
Una e sa te minta vecinul, colegul sau o cunostinta,
alta e sa te minta cel apropiat,
in care ai investit atata incredere.
Atunci se naruie ceva,
iar in locul bucuriei de altadata ramane tristetea.
Intr-o zi vei intelege ca nu pe mine m-ai mintit.

16 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Minciuna apare cand oamenii vor sa para altceva decat ceea ce sunt. Oamenilor le este frica sa -si traiasca propria viata, le este mai simplu sa o traiasca pe a altora, desi pare greu de crezut asa se intampla.As putea spune ca am pierdut mult fiindca am spus intotdeauna ceea ce gandesc, dar spun: NU AM PIERDUT NIMIC DE VALOARE. Valoarea unui om , caracterul sau, toate ies la iveala cand le spui clar, sincer ceea ce gandesti. Raman alaturi doar cei carora le place sa traiasca frumos, curat si iubesc viata. Eu le spun celorlati sa plece fiindca nu ma supar, dimpotriva.

pheideas spunea...

pentru mincinos, minciuna reprezinta adevarul. isi va da seama ca e minciuna, cand va primi o lovitura din partea adevarului. dar noi, cei ce spunem adevarul, avem prostul obicei sa nu spunem nimic si sa fugim. vinovati suntem si noi in egala masura, pentru ca lasam minciuna sa se inmulteasca.

Angela Ribus spunea...

Geanina. E foarte bine ca poti fi asa.
In felul asta raman langa tine cei asemenea tie.

Angela Ribus spunea...

Pheideas. Am incercat o data sa o lecuiesc pe o prietena sa mai minta. Rezultatul a fost neasteptat pentru mine. A facut sa para in fata celorlalti ca eu eram cea care minte.
Inca nu a primit acea lovitura din partea adevarului care sa o schimbe.

De atunci nu mai e prietena mea. E sefa mea...

Geanina Codita spunea...

Angela si astazi mi s-a intamplat ceea ce spui tu, insa persoana in cauza a picat rau de tot in cele din urma.Unii te judeca dupa felul lor de a fi si stii vorba aia "Hotul striga, prindeti hotul!".Imbratisari!

Angela Ribus spunea...

Geanina. Bine ca mai exista dreptate.
Sa-ti mearga bine de luni!

to-morrow spunea...

Copiii mint ca sa nu fie pedepsiti de parinti sau cand stiu ca nu s-au comportat dupa cum s-ar fi asteptat parintii/adultii.
La adulti e mai complicat... cred ca sunt "n" motive... de teama, din interes, pentru a proteja de o suferinta, pentru a tese niste ite etc etc.

Nicolae Anca spunea...

Exact... fiecare se minte pe sine de fapt, insa durerea si flacara tot mai mica apare in sufletul nostru, a celor care am fost pacaliti!
Eu cred ca minciuna intervine din lipsa de incredere in tine insuti si in ceilalti, dintr-un ideal pe care tu il traiesti, dar care de fapt nu va exista niciodata!

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Din păcate există asemenea oameni care trăiesc într-o lume a minciunii iar daca incerci sa îi demaşti au abilitatea de ai face pe ceilalţi să creadă că e ceva în neregulă cu tine.Este cumplit dacă într-un asemenea om apuci să investeşti dragoste, încredere, timp şi la un moment dat să îţi dai seama că îţi e atât de străin...
Dar important este să putem merge mai departe cu încă o lecţie de viaţă şi cu gândul că nimic nu-i întâmplător .

liviu.capitan spunea...

minciuna e cel mai la indemana raspuns la orice nu ne convine sa recunoastem

Angela Ribus spunea...

To-morrow. Slava Domnului ca ne putem alege langa cine vrem sa traim. Iar pe copii vreau sa cred ca ii putem determina sa ne semene.

Angela Ribus spunea...

AncKhiy. La unii cred ca e o boala. Si nu cred ca are leac, din pacate...

Angela Ribus spunea...

Miki. Cred ca am patit-o fiecare la un moment dat.
Si, intr-adevar, e o lectie care trebuie invatata repede, ca sa nu se repete.

Angela Ribus spunea...

Liviu.Capitan. Da, Liviu, ai sintetizat foarte bine. Numai ca trebuie sa ne gandim daca o toleram sau nu la cel de langa noi si implicit daca el/ea au motive sa ne tolereze pe noi asa mincinosi...
Nu cred ca exista minciuni mari si minciuni mici. Toate sunt minciuni.

Daniela spunea...

Cand am mintit sau am fost nevoita sa mint m-am simtit poate mai rau decat cel/cea pe care am mintit-o...mintim din lasitate, de teama si din n motive..cine oare nu a mintit cel putin odata in viata lui??Sa ridice primul piatra :)

Angela Ribus spunea...

Daniela. Corect...